We zijn weer in Cartagana. Van 19-12 t/m 31/3 2017.

Plan B uit het water. Schoonmaken maart 2018
Weer uit het water in Cartagena. 13 t/m 15 maart
20 maart 2018
Zeilen met Seton"Blow Me" 5 April 2018
Dagje zeilen op de “Blow Me” van Seton.
8 april 2018

We zijn weer in Cartagana. Van 19-12 t/m 31/3 2017.

2018 10 Februari Carnaval in Cartagena.

Kerst 2017 in Cartagena.

Kerst 2017 Cartagena

Als we hier aankomen is alles in kerstsfeer gehuld. Gezellig om weer terug te zijn. We ontmoeten gelijk weer allerlei mensen hier op Yacht Port Cartagena die hier overwinterd hebben. Het is gelijk gezellig. We zijn best moe en doen het rustig aan. We wandelen de stad door en genieten van het vrij zijn. Ik versier de boot een beetje om in de stemminging te komen van de kerst.

Kerst 2017 Cartagena. Kerst tentoonstelling.  Kerst 2017 Cartagena. Kerst tentoonstelling.  Kerst 2017 Cartagena. Kerst tentoonstelling.  Kerst 2017 Cartagena. Kerst tentoonstelling.

Kerst 2017 Cartagena.

Op 25 december hebben we een kerst BBQ, deze is georganiseerd door een aantal mensen hier op de haven. O.a. Suella en Caroline. Er is gezorgd voor vlees, vis, groente schotels, salades, desserts en drankjes. Geweldig gedaan. Het weer werkte ook super mee. Het was ongeveer 20 gr. De groep bestond uit zo’n 50 personen.

Kerst BBQ 2017 Cartagena. Kerst BBQ 2017 Cartagena. Kerst BBQ 2017 Cartagena. Kerst BBQ 2017 Cartagena.

 

2017 December onderhoud. Toiletten.

 

We hebben een derde toilet van iemand over gekocht. D.A.X. haalt de goede onderdelen eruit en maakt onze eigen toiletten helemaal schoon en netjes, zodat ze weer een tijdje mee kunnen.

 

 

 

Oud en nieuw.

Ook oud en nieuw vieren we met z’n allen. We gaan in de luwte van het havenkantoor BBQen. We staren rond 20:00. Het weer is ook nu weer geweldig. Een dikke jas is niet nodig. Het aantal mensen is minder dan met Kerst. We zijn met ongeveer 20 personen. Ook nu weer gezellig. Het is wonderlijk om mee te maken dat er om 24:00 geen vuurwerk wordt afgestoken en dat er niemand op straat is. Er waren alleen een paar kanon schoten van de marine en verder niets. Best een beetje saai eigenlijk.

Oudjaar 2017 bbq Yacht Port Cartagena. Oudjaar 2017 bbq Yacht Port Cartagena. Oudjaar 2017 bbq Yacht Port Cartagena.

Verder met de klussenlijst.

Na de oud en nieuw gaan we weer verder met klusjes doen.

Er komen langere strips waar de tent aan vast zit, zodat er minder regen binnen kan komen. Er worden clips gemaakt aan de kussen, zodat ze niet weg kunnen waaien. Ik maak kapjes voor over de lieren, dan blijven ze langer netjes, omdat ze niet onder invloed van UV bleken en dus langer mee gaan. Ook alle witte kussen worden netjes vast gezet. Nu ziet alles er weer strak en netjes uit.

2018 Januari Langere strips voor de tent. 2018 Januari Kussens vastgemaakt. 2018 Januari Beschermkapjes voor de lieren. 2018 Januari Beschermkapjes voor de lieren.

2018 Januari Kussens zijn af. 

2018 Januari DCDC converters plaatsen. 2018 Januari DCDC converters plaatsen.

 

DC-DC Converters geplaats om de LED verlichting gelijke stroom te kunnen geven, als je bv het koffiezet apparaat aanzet of de ankerlier aan deed gingen ze spontaan aan en dat vond de LED niet fijn en gaat het eerder kapot.

 

 

 

Drie koningen.

Op 5 januari vieren ze 3 koningen. Dit is een echt kinderfeest. Iedereen is verkleed en er rijd een grote optocht door de stad met praalwagens. Het is geweldig om te zien hoe iedereen in deze stad, zodra er feest is verkleed gaat met veel passie.

2018 Januari Driekoningen feest in Cartagena. 2018 Januari Driekoningen feest in Cartagena.Driekoningen feest in Cartagena. 2018 Januari Driekoningen feest in Cartagena. 2018 Januari Driekoningen feest in Cartagena.

Omdat we de bedjes gingen plaatsen, moesten de plafonds eruit. We constateerde toen dat er vocht tussen zat. Dat is niet goed voor je gezondheid en voor de boot zelf. We hebben toen 2 ontvochtigers gekocht en dat werkt heel goed. Nu hangen er nergens meer druppels. Het is echt droog.

2018 Januari Nieuwe kussens bevestigen. 2018 Januari Plafond eruit.

2018 Januari Wieltjes onder loopplank.  D.A.X. maakt wieltjes onder de loopplank. Stond al heel lang op een To Do lijstje, maar we wisten nog niet precies hoe. Nu zit het eronder en het werkt perfect.

2018 Januari Nieuwe beugels voor lampen in de zaaling.D.A.X. gaat de mast in om de nieuwe beugels voor de deklampen weer terug te zetten. De oude beugels waren slecht. We hebben nieuwe laten maken bij Ascar. Jon van de Gracefull Days helpt ons. Dat is super.2018 Januari Nieuwe beugels voor lampen in de zaaling.

 

 

 

 

Leuke dingen doen.

Tussen al dat klussen door maken we ook veel tijd voor andere dingen. We hebben geen haast en dat maakt het leven een stuk makkelijker. We leren hoe we lekker brood moeten bakken. Verbeteren we onze recepten uit de Indiase keuken. Bewonderen we de schepen die de haven aan doen en maken lange wandelingen. Het leven is een feestje zo. Alle klussen gaan erg voorspoedig en lukken goed.

2018 Januari Brood bakken.  2018 Januari Butterchicken maken.  2018 Januari Russische replica.  2018 Januari Verjaardags appeltaart.  

2018 Januari Kleden maken voor Jonna met de Sailrite. 2018 Januari Kleden maken voor Jonna met de Sailrite.

Jonna komt aan boord met een vloerkleed die ze uit het Wifi hok heeft gehaald. Iemand heeft het daar neergelegd omdat hij het niet meer wilde gebruiken. Zij heeft heel oude kleden liggen en D.A.X. bied aan om de kleden te omzomen met onze nieuwe Sailrite. Voor ons een goede oefening en voor haar nieuwe kleden.

Onderhoud duikcompressor.

2018 Februari De Duikcompressor is weer terug.

Eindelijk de duikcompressor weer teug. D.A.X. wilde eerst proberen om het apparaat zelf de grote onderhouds beurt te geven, maar dit blijkt toch wel gecompliceerd. Hij maild naar diverse bedrijven maar krijgt van nieumand antwoord. Zeer vervelend en frustrerend als je niet fatsoenlijk of eigenlijk helemaal geen antwoord krijgt. Uiteindelijk komt er iemand van de duikclub hier op de haven langs. Geregeld door het havenkantoor. De beste man neemt de compressor mee op maandag de 29ste januari en brengt hem op 1 feb weer terug. Helemaal weer goed. We laten hem gelijk maar vast wat flessen vullen om hem te testen.

2018 Februari Ventilatoren maken in motorruimte. 2018 Februari Ventilatoren maken in motorruimte.

We hebben het idee dat de motorruimtes wat te warm worden en D.A.X. heeft daar een oplossing voor gevonden. We kopen allerlei losse onderdelen bij Leroy Marlin voor weinig. Bestellen ventilatoren bij Conrad en hij plakt het in elkaar met de ventilator ertussen. Dan bouwt hij dit in tussen de luchtinlaat slangen. Verder bouwt hij nog twee ventilatoren in. In beide motorruimtes 1 om de warme lucht naar buiten af te voeren. Ook zetten we er een thermostaat bij om te kunnen regelen wanneer hij aan gaat.

Carnaval in Cartagena.

Dan op 10 februari is het Carnavals feest in de stad. Het begint al rond 7 uur ’s avonds en gaat door tot 12 uur ’s nachts. Het is geweldig om te zien en mee te maken. Hoeveel werk mensen er van maken en het feest echt bleven zonder zich vol te laten lopen met alcohol. Dit is feest en iedereen doet mee.

2018 10 Februari Carnaval in Cartagena. 2018 10 Februari Carnaval in Cartagena.  2018 10 Februari Carnaval in Cartagena.  2018 10 Februari Carnaval in Cartagena.

En weer door.

2018 Februari Liner herstellen.

Na onze jaren in de boot te wonen begint de liner los te laten op diverse plekken. Dat ziet er niet netjes meer uit. Ik kijk kamer voor kamer na en plak alles wat los zit weer netjes vast. Nu ziet alles er weer strak uit.

 

 

2018 Februari Watermaker herstellen.De watermaker heeft nu bijna 1.5 jaar stil gestaan en dat is eigenlijk niet echt goed. Wel hebben we hebben we hem geprepareerd met speciale vloeistof tegen aangroei. We komen altijd na een maand of 3 terug bij de boot om alles te spoelen en goed nat te houden. Maar we kampen al een tijdje met problemen. De druk zakt terug. Er wordt een nieuwe Sollenoid in geplaats en een nieuwe druk knop. Nu loopt alles hopelijk weer als een trein. In de haven kunnen we hem niet proberen want het water is te smerig, even wachten nog.

 

Ik maak de dinghy schoon met een speciale dinghy cleaner. Door een verkeerde hoes die niet ademt en zwart is van kleur werd de boot een soort gekookt en zwart van de hoes. Alles is er nu zo goed als af. We gaan zelf een nieuwe hoes maken om hem te beschermen tegen het UV.

2018 Februari dinghy poetsen. 2018 Februari dinghy poetsen.

De motoren krijgen ook hun nodige onderhoud. De zeewater liftpompjes gaan er helemaal uit en worden geschuurd en geschilderd. Dan kan alles weer even dienst doen zonder roest. Alles gaat uiteindelijk roesten. Niets wat verkocht wordt (voor veel geld) blijkt waterproof te zijn.

2018 Februari V-snaren vervangen vd motoren.       2018 Februari waterpompjes renoveren. 

2018 Februari Yacht Port Cartagena.  2018 Februari Yacht Port Cartagena.  

Het blijft heerlijk om zoveel buiten te zijn en te leven.

2018 Februari Lunch in Hotelschool Cartagena. 2018 Februari Lunch in Hotelschool Cartagena.We gaan met een hele groep uit de haven uiteten bij de Hotelschool van Cartagena. Om hun kookkunsten te verbeteren en alles wat daar omheen gebeurt kun je daar 5 dagen in de week voor een 7 gangen menu inschrijven. Het was heel lekker en erg leuk om te doen.

 

2018 Februari Bevestigingen voor dekje dinghy.

 

D.A.X. maak speciale kunststof plakkers om op de dinghy te bevestigen om de nieuwe hoes later aan te kunnen bevestigen.

 

 

2018 Februari Eten bij Jon op Graceful Days.

Eten aan boord bij Jon van Gracefull Days, samen met Marky en Suella, Steven en Iain. Ook Jenny was erbij. Gezellige boel dus.

 

 

 

Ramen opnieuw schilderen.

De verf heeft niet goed gehouden op de nieuwe ramen. Het is heel glad en ondanks het geschuurd te hebben viel de verf er zo af. We hebben nog verf en besluiten het opnieuw te doen en nu goed. D.A.X. spuit met de hoge druk reiniger er alles zo af, dus dat is makkelijk. Daarna ontvetten en alles goed afplakken en schuren. Daarna plak ik alles met veel plastic af, omdat we eerst gaan prepareren met Prep G, om de verf een betere houvast te geven. Dit is snel droog en kan na een uurtje gaan schilderen. Een dagje werk en dan is alles weer netjes.

2018 Februari Ramen opnieuw in de verf 2018 Februari Ramen opnieuw in de verf 2018 Februari Ramen opnieuw in de verf 2018 Februari Ramen opnieuw in de verf 2018 Februari Ramen opnieuw in de verf 2018 Februari Ramen opnieuw in de verf

Op naar Los Olivos.

Omdat we toch wel weer best veel gedaan hebben zijn onze lijven een beetje gesloopt. Eerst heel 2017 dagen zitten op een kantoor stoel en lange dagen maken, dat is zeker niet best voor een mensen lijf en daarna klimmen en klauteren oven een boot. Van het ene in het andere uiterste. Nu is onze Orthomanueel masseur toevallig verhuist naar Spanje. Zo’n 2 uur bij ons vandaan, hoeveel geluk kan je hebben als hij ons ook nog wilt helpen. ook Jonna van Sailing Tangaroa heeft veel problemen. We huren een  auto en gaan vroeg op weg naar Los Olivos. Ze gaan daar een grotwoning opknappen. Super gaaf. Er zijn in dat gebied heel veel grotwoningen. Willem heeft ons alle drie behandeld en we zijn lekker uit eten geweest. Het was een leuke dag.

2018 Februari Naar Willem en Yvonne Los Olivos 2018 Februari Naar Willem en Yvonne Los Olivos 2018 Februari Naar Willem en Yvonne Los Olivos

2018 Februari Naar Willem en Yvonne Los Olivos 2018 Februari Naar Willem en Yvonne Los Olivos

We ontvangen een weer fax op het Tablet.

Weather fax op SSB maart 2018 Weather fax op SSB maart 2018

We downloaden een App om weerfaxen te kunnen ontvangen op het Tablet. De ene keer is het super duidelijk en de andere keer komt er niets binnen. Het zal nog wel een beetje oefenen worden denk ik.

Jon’s watermaker.

D.A.X. heeft Jon aangeboden om Jon  te helpen om z’n watermaker weer aan de praat te krijgen. Hij heeft lang stil gestaan en is heel slecht onderhouden door de vorige eigenaar van de boot. D.A.X. besluit om hem helemaal uitelkaar te halen en op te schuren en te spuiten. Het was behoorlijk roestig allemaal. Ook komen er nieuwe pootjes onder, zodat hij iets hoger komt te staan. Het is nog een heel geknutsel omdat je er niet zo goed bij kunt. Ook moeten er wat onderdeeltjes worden vervangen. Uiteindelijk lukt alles heel goed en loopt de watermaker weer als een tierelier.

Jon's watermaker opknappen maart 2018 Jon's watermaker opknappen maart 2018 Jon's watermaker opknappen maart 2018 

Jon's watermaker opknappen maart 2018

Fenders poetsen.

Ik maak in de afgelopen dagen de Fenders schoon en poets ze op met fendercleaner. Dat verschil zie je ook wel als je 1.5 jaar niets hebt schoongemaakt. Het geeft krassen op je boot als je ze niet onderhoud.

Fenders poetsen maart 2018 Fenders poetsen maart 2018

Pasen in Cartagena. Semana Santa.

Vanaf 23 maart zijn er elke dag, ’s middags en ’s avonds processies in de stad. Elke groep, kerk, club en sportclub doet er aan mee. Men loopt in grote stoeten heel langzaam door de stad in de maat van tromgeroffel. Het is een heel serieuze aangelegenheid. 1ste Paasdag is de laatste processie. Het is heel indrukwekkend om te zien hoe iedereen in deze stad dit beleefd en eraan mee doet. Duizenden mensen zijn op de been en dat elke dag.

Semana Santa Cartagena maart 2018 Semana Santa Cartagena maart 2018 Semana Santa Cartagena maart 2018 Semana Santa Cartagena maart 2018 Semana Santa Cartagena maart 2018 Semana Santa Cartagena maart 2018 Semana Santa Cartagena maart 2018 Semana Santa Cartagena maart 2018 Semana Santa Cartagena maart 2018 Semana Santa Cartagena maart 2018 Semana Santa Cartagena maart 2018 Semana Santa Cartagena maart 2018

Op 26 maart gaan we met een hele groep mensen vanuit de haven naar de processie kijken en lekker eten en drinken. We maken eigenlijk wat te veel herrie met z’n allen, want we worden een beetje lelijk aangekeken af en toe. Maar na een aantal flessen wijn hebben we dat niet meer zo in de gaten. Het is een super gezellig avond geworden.

Dit was het voorlopig tot eind maart. Op naar het volgende blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *