Cartagena.

Naar Cartagena
Naar Cartagena voor overwintering van Plan B.
20 oktober 2016
Cartagena kerst
Met de kerst naar Cartagena
10 januari 2017

Cartagena.

Cartagena

Cartagena Cartagena

Cartagena

Ik wil even een aparte Blog over Cartagena schrijven. Wij wisten niets van deze prachtige stad. Wij liggen op een minuut of 5 lopen van de hoofdstraat af. De Paseo Alfonso XII. Het grote Teatro Romana en Museo Castillo. Alle registers worden hier open getrokken om alle oudheden te bewaren en te renoveren. Wij vinden het heel mooi hier. Er zijn delen van de oude stad bloot gelegd en is er een deel ondergronds waar je in kunt. Alle opgravingen zijn uit de Romeinse tijd. Mensen zijn vriendelijk en boodschappen doen niet duur. Men leeft op straat en dan vooral ’s avonds vanaf een uur of half 9. Een lekker drankje drinken met een Tapas er bij is hier de normaalste zaak van de wereld. Na een paar drankjes heb je ook gelijk gegeten. Erg leuk.

Cartagena  Cartagena  Tapas op diverse manieren. Er wordt hier tegenwoordig veel gefrituurd en wordt overdag veelal gegeten als snelle hap, met als gevolg dat men teveel vet binnen krijgt. De Tapas ’s avonds vind ik subtieler met veel verse vis of Stew. Dit is dan vooral in de Cafés. We ontdekken elke keer nieuwe dingen.

Cartagena Cartagena

Hierboven ze je de boulevard waar we aan liggen. Het is groot en breed. Er wordt hier hard gelopen, geskeelerd, gespeeld en heerlijk langs geflaneerd. Er komen hier ook veel Cruiseschepen aan. Bijna elke dag liggen er wel 1 of twee. Wij snappen dit wel. Het is hier heerlijk. Ik hoop dat wij ook nog te tijd krijgen om veel meer van deze stad te zien.

Cartagena  Cartagena  Cartagena

Er zijn hier veel statige gebouwen en mega veel diverse soorten balkonnetjes te vinden.

Cartagena is één van de belangrijkste havens van Spanje. Vroeger hete deze stad Cartago.  De stad Cartagena in Colombia is vernoemd naar het Spaanse Cartagena. Het is ook daar een belangrijke havenplaats.

Cartagena Cartagena

Ook de overheerlijke likeur “Licor 43” komt hier vandaan. Hopelijk kunnen we deze fabriek eens een keer bezoeken. Er worden rondleidingen gegeven. En wij zijn gek op deze Licor.


Er is hier ook een vissershaven en deze heeft uiteraard een visafslag.

 

 

Dit was een kleine impressie van Cartagena. Er volgt ongetwijfeld meer over deze stad in een volgend Blog.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *