Catamaran Plan b

Unlimited Cat-Sailing vaart met de catamaran Plan b. We hebben dit schip in 2011 aangeschaft, volledig gerenoveerd en van alle luxe voorzien. Voor meer informatie over de renovatie kunt u een kijkje nemen op de website van catamaran Plan b. Comfort We doen ons uiterste best om dit schip zo groen, stil en comfortabel in te richten. We willen uw verblijf op ons schip tot de reis van uw leven maken. Om deze reden hebben wij ons schip voorzien van de nieuwste technologie in materialen. Deze materialen worden toegepast in wandbekleding, kussens, matrassen en constructie. Wij streven ernaar om het schip veilig te maken, zodat het beproefd kan worden door MCA en SOLAS.
Stroom voorziening Het schip is voorzien van een 6,5 KW Generator zodat we altijd kunnen beschikken over 220V. Koken doen we electrisch zodat er geen gas meer aan boord hoeft te zijn. We hebben 2 zonnepanelen en een windmolen voor het opwekken van groene stroom. Alle ruimten worden verlicht door LED verlichting waardoor het stroom verbruik laag is. Met een capaciteit van ruim 1040 Ah aan accu’s verdeeld in 2 banken kunnen we dagen 12V gebruiken zonder motoren te hoeven starten. Water We hebben een watermaker, welke van zee water drinkwater kan maken. Tussen de 500 Liter water tanks en de tappunten staat een sterilizer die d.m.v. filtering en UV licht alle bacteriën dood. Verkoeling Er is een nieuwe Airconditioning aan boord die werkt op 220V. Voor gebruik tijdens het varen en verblijf aan strandjes maken we gebruik van ventilatoren en kleine fans die in de slaapkamers hangen. Aandrijving Het schip is voorzien van twee splinternieuwe Yanmar 3 cilinder diesel motoren die voldoen aan de hoogste milieu eisen. De overbrenging geschiedt door Saildrives die de 16 inch vaste aluminium schroeven aandrijven. Voor het zeilen beschikt het schip over een 17,5m mast met een grootzeil van ruim 59m²  en een fok van …..m². Voor lichtweer zeilen hebben we een asimetrische spinaker van 140m².

Overzicht foto's van Plan b

Hieronder ziet je een compilatie van ons schip aan de buitenkant, de binnenkant en in mooie havens. Zo krijg je een goed beeld van hoe de boot er uit ziet.

Op het droge. Zo ziet Plan b eruit als ze op het droge staat. Jaarlijks onderhoud deze keer in Puerto Sherry.

Plan b ligt voor het winter seizoen van 2016 in de mooie haven van Port d'Andratx in Mallorca.