Er komt een vriend aan boord.

Boot uit water okt 2016
Even uit het water voor een olie check.
16 oktober 2016
Naar Cartagena
Naar Cartagena voor overwintering van Plan B.
20 oktober 2016

Er komt een vriend aan boord.

Port d'Andratx met Martin

Martin een vriend van ons wil heel graag een weekje meevaren om eens te beleven hoe het leven aan boord is op een Catamaran. Zondag de 25ste tegen de avond komt hij aan. We gaan na een rondleiding en een bakkie naar de wal en eten we bij Tim’s .

Boot uit water okt 2016We hebben pech dat Christiaan maandag komt om de Seal te vervangen. Dit gaat allemaal niet vanzelf. Hij moet met alles naar een bedrijf die de Seal erin kan laten persen. Gelukkig doet hij heel erg z’n best om dit voorelkaar te krijgen, want hij weet ook dat we willen zeilen. Aan het eind van de dag is alle voorelkaar. Wij gaan een eindje wandelen door Port d’Andratx.

Port d'Andratx met Martin  Port d'Andratx met Martin

Op dinsdag gaan we eerst diesel en water tanken, daarna zeilen we een eindje naar Santa Ponsa. Er hangt daar een hele grote bui boven die onze kant op komt. We nemen het hazepad en gaan richting Dragonera en daar onstaan een paar Tornado’s. Ook leuk. We besluiten maar om terug naar Andratx te zeilen, want we hebben geen zin in een nat pak.

Port d'Andratx met Martin

Op woensdag zeilen we eerst naar Port Adriano om een rekje op te halen wat we daar bij Marlin hebben laten maken. Voor Martin wel even leuk om te zien hoe het daar eruit ziet. De mannen daar, waaronder baas Lorenzo vinden het altijd leuk als we komen, maar wel als er niets aan de hand is met de boot. We varen op het gemak terug. De enorme bui boven zee blijft gelukkig weg. Weer terug aan onze boei trekken we de tent voor de zekerheid maar dicht. Het gaat flink waaien trouwens. Wel zetten de mannen nog even het rekje op z’n plek. We gaan ’s avonds lekker bbqen.

Port d'Andratx met Martin Port d'Andratx met Martin

Dit rekje zorgt ervoor dat de lijnen van de fok niet zo snel meer vastlopen.

Op donderdag is er geen wind. We varen naar Sant Elm. Port d'Andratx met Martin Port d'Andratx met Martin Bart de Marineiro helpt ons om aan te leggen aan een boei en we kletsen wat. We kennen hem inmiddels best goed. Als hij weer weg wil varen wil z’n motor niet meer starten. D.A.X. bied hem onze dinghy aan zodat hij verder kan met z’n werk. Hij moet ons dan wel even naar de wal brengen en ophalen als we terug willen. Na wat sputteren stemt hij toe. Ze zijn dat niet gewend. Als we ergens iets gaan drinken gaat het heel hard regenen een paar uur lang. We hebben Bart verteld dat hij droog moet gaan zitten in onze boot. Later als het weer een beetje is opgeklaard haald Bart ons op en wij slepen z’n boot naar Port ‘Andratx, want daar parkeerd hij de boot. Hij is super blij en wij vinden het niet meer als normaal om te helpen en het is nog gezellig ook. Hij verteld veel leuke en interessante verhalen.

Op vrijdag de 30ste varen we naar Peguera. Het is nu eind seizoen en dus rustig op het water. De stranden liggen nog wel vol.

Port d'Andratx met Martin Port d'Andratx met Martin Port d'Andratx met Martin

’s Avonds wordt het gelukkig weer droog na een fikse regenbui en kunnen van boord om bij Tim’s te gaan eten. Om laatste uitje vanavond, want Martin gaat morgen weer naar huis.

Port d'Andratx met Martin

Het was heel gezellig om weer iemand aan boord te hebben. Dank je wel voor je komst.

Wij gaan van alles regelen om een plekje in de haven te bemachtigen. Ze zeggen wel dat het kan maar verder is het stil aan de overkant.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *