Even uit het water voor een olie check.

Slecht weer.
Terug naar Mallorca.
15 oktober 2016
Port d'Andratx met Martin
Er komt een vriend aan boord.
18 oktober 2016

Even uit het water voor een olie check.

Boot uit water okt 2016

Het is inmiddels 19 september. Onderweg van Griekenland naar Mallorca ging de Furlex trommel steeds minder goed draaien. We kregen de fok niet meer goed in en uit. Dat is niet prettig zeker als het ineens harder gaat waaien en je moet reven. Nu we toch de kant op moeten om de olie te wisselen van de nieuwe saildrives, willen we dit gelijk repareren. Zo zijn er inmiddels weer wat kleine klusjes die gedaan moeten worden.

Christiaan onze monteur komt voordat we uit het water gaan alles nog even nakijken en fine tunen. Ook blijkt het Big end Seal van de motor lek te zijn. Deze moet worden besteld. Gelukkig kan deze ook worden vervangen als de boot weer in het water ligt. Ook komt Jonking omdat de generator er mee gestopt is en ook hier moet een nieuw onderdeel voor worden besteld. Er is een zekeringen blok kapot. Boot uit water okt 2016

Boot uit water okt 2016Boot uit water okt 2016Om 14.30 worden we eruit gehesen. We gaan er aan wennen. Als we op ons plekje staan gaan we aan de slag. De ankerlier moet er af want deze gaat oxideren. Het is niet handig gemaakt want er blijft water onder staan. We zetten overal een laag Duralac en rubbers ertussen en plaatsen hem weer terug. Gelijk worden er blokjes in de ketting gezet om het aantal meters wat je uitgooit te kunnen bepalen. Ook kunnen we gelijk kijken hoe de schroeven eruit zien.

Boot uit water okt 2016  Boot uit water okt 2016 Na poetsen in de Vaseline gezet.

Boot uit water okt 2016  Boot uit water okt 2016

Na wat vragen op de werf komen we aan een Nederlands bedrijf dat in verstaging en rolsystemen doet en repareert. We halen zelf de trommel eraf en de stag naar beneden. De trommel word opgehaald dan kunnen ze er naar kijken of het een nieuwe moet worden of dat ze de kogellager kunnen vervangen. Gelukkig kan het laatste. Het duurt een dag voordat het onderdeel er is, maar de dag erna is hij al klaar. We moeten alleen alles zelf weer terug monteren. Dat is geen probleem. Het moet alleen wel worden opgehaald in Palma. Gelukkig mogen we de auto van Dirk en Hannelore weer lenen. De schatten. Als we terug zijn zetten we alles in elkaar. er wordt wind en buiig weer verwacht en willen dus dat de mast weer echt goed vast komt te staan.

Boot uit water okt 2016  Boot uit water okt 2016  Boot uit water okt 2016

Ik ga de mast in en D.A.X. begeleid me beneden bij de mast. Hij is veel sterker. We werken nog wat kleine plekjes bij en maken de zijkanten van de boot schoon. Nu kunnen we er nog goed bij. En als je ziet hoe vies alles wordt na zoveel Mijlen varen dat wil je niet weten. Op vrijdag 23 september gaan we weer te water.Boot uit water okt 2016

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *