Met de kerst naar Cartagena

Cartagena
Cartagena.
21 oktober 2016
Lakka Paxoi
Voorlopig geen zeilvakanties meer.
1 februari 2017

Met de kerst naar Cartagena

Cartagena kerst

Cartagena kerst  Cartagena kerst

Omdat de watermaker gespoeld moet worden en we willen weten of ze Plan B goed hebben neergelegd en omdat er weer veel spullen die kant op moeten gaan we op 2de kerstdag naar Cartagena. ’s Morgens heel vroeg vertrekken we naar Schiphol en om 9.30 staan we in Alicante. We stappen na een hoop gedoe met het autoverhuurbedrijf in de auto en om 11.00 uur zijn we op de boot. Het is vandaag prachtig weer. De zon schijnt volop en de korte broek kan aan als we de boot gaan wassen. Het heeft hier dagen achter elkaar geregend daarom is de boot smerig. Er is zoveel regen gevallen dat zelfs de kranten er in Nederland vol van stond. Gelukkig is bij ons in de boot alles droog gebleven.

Cartagena kerst Cartagena kerst Cartagena kerst

We maken alle vochtvangers leeg en daar zie je wel aan dat het heel nat is geweest. Alle spulletjes die we hier mee naar toe hebben genomen worden uitgepakt en opgeruimd en D.A.X. wast de boot.

Ook hier is het al vroeg donker en dat maakt de stad met al z’n kerst verlichting wel heel gezellig.

Cartagena kerst   Cartagena kerst  Cartagena kerst  Cartagena kerst

De volgende dag slapen we lekker uit en D.A.X. gaat de watermaker spoelen, maar helaas gaat dit mis omdat er een kop lek is van één van de buizen. Alles is kletsnat. Gelukkig hebben we er nieuwe onderdelen voor en kunnen dit gelijk oplossen. Als het klaar is loopt het weer als een tierelier.

Cartagena kerst 

We pakken de Saildrives in die terug naar Nederland moeten. Hier verkopen gaat niet lukken. Omdat we ook de buitenkussen mee willen nemen gebruiken we deze om de Saildrives in te pakken. Ze zijn onhandig en scherp. We zitten net boven het toegestane aantal kilo’s dus we hopen maar dat ze op het vliegveld niet moeilijk doen. De kussens gaan mee, omdat we nieuwe willen. Deze zuigen vol water als ze nat worden door het gaas aan de onderkant en ze zijn te zacht. De vulling is oud en moet een maatje dikker. We gaan met Lil van Zeilmakerij Landinwaarts even babbelen wat de mogelijkheden zijn. We nemen de maten op, misschien kan ze er iets mee.

Cartagena kerst Cartagena kerst

Cartagena kerst Cartagena kerst

Rond 20.00 gaan we op stap met een Engels stel die hier ook al een poosje ligt op de haven om Tapas te eten. Nu leren we hoe het echt gaat hier. Voor 20.00 uur moet je gewoon niet weg gaan, dat is te vroeg. We zijn een aantal barretjes afgegaan en drinken en drankje en daar krijg je een tapas naar keuze bij voor rond de 3 Euro.

Cartagena kerst

Op het grote plein in de stad staan allemaal opblaas/ springkussen voor de kinderen, daar kunnen ze zich de hele avond op vermaken. Elders in de stad staan er nog meer.

Cartagena kerst Cartagena kerst Cartagena kerst

Cartagena kerst Cartagena kerst

 

Elders in de stad staat een hele mooie maquette opgesteld.  Erg leuk om te zien.

 

De volgende dag doen we nog wat kleine klusjes, wandelen de stad door en doen nog een middag dutje.

Cartagena kerst Cartagena kerst Cartagena kerst

Nog even genieten van de laatste zonnestralen in Spanje.

Rond 16.30 gaan we weer naar Alicante en stappen op het vliegtuig. Wel met een paar uur vertraging vanwege de mist op Schiphol.

Vliegveld Alicante  Blijven lachen ook al is er vertraging. We zitten warm en droog.

We komen zonder problemen de douane door met die rare zware dingen van ons. In Nederland proppen we alles in de Toyota IQ, die stijf bevroren is. Rond 3.30 zijn we thuis.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *