Naar Cartagena voor overwintering van Plan B.

Port d'Andratx met Martin
Er komt een vriend aan boord.
18 oktober 2016
Cartagena
Cartagena.
21 oktober 2016

Naar Cartagena voor overwintering van Plan B.

Naar Cartagena

We krijgen weinig tot geen respons van de haven wanneer we eventueel naar binnen kunnen en welke prijs ze ons gaan rekenen, dat vinden we niet echt netjes en vooral vervelend. Nou hebben we op Levkas van iemand gehoord dat Catamarans voordelig kunnen liggen in Cartagena. Wij hebben toen zo iets van “het zal wel”. Nu besluiten we toch maar eens te bellen en het klopt. Als je Catamaran bent en langer ligt dan drie maanden betaal je de prijs van een monohull. Ze hebben nog plek, dus dat is mooi. We besluiten om het maar te wagen. Het is ongeveer een etmaal varen. Port d’Andratx zeggen we af en al onze vrienden nemen we voorlopig afscheid van.

Port d'Andratx Port d'Andratx  Uiteraard eten we als laatst bij Tim’s.

Port d'Andratx

Op 5 oktober vertrekken we naar Ibiza. De eerste stop wordt Eulalia, maar dat is al grotendeels gesloten voor de winter. Ons stekkie in SomiarT is dicht. Het enige wat nog volop door gaat zijn de Ferries naar andere haventjes of Formentera. Heel apart, want er zijn nog genoeg passagiers.

Ibiza Eulalia Ibiza Eulalia Ibiza Eulalia

De dag erna gaan we toch nog naar Ibiza stad. We liggen in Club Nautico. Lekker dichtbij de stad. Ook hier is al veel dicht. De stalletjes zijn op een paar na verdwenen en veel restaurants zijn gesloten. Toch hebben we er geen spijt van. We vinden Ibiza toch wel erg leuk.

Ibiza Stad  Ibiza Stad

Morgen vertrekken we naar Cartagena en op de 9de komen we aan in Yacht Port Cartagena.

Naar Cartagena  Naar Cartagena  Naar Cartagena

Het ziet er prima uit. Netjes en vriendelijke mensen. Er liggen hier meer overwinteraars die op hun boot wonen. We liggen nu nog langs de kade. Als gaan de mooring lijnen nog vervangen en als dit klaar is leggen ze ons met de achterkant naar de kade.

Cartagena

Als we net liggen wordt al gevraagd of we morgen mee BBQen, maar we moeten dan wel zelf voor vlees zorgen. Ook vragen ze of we de nieuwsbrieven willen ontvangen van de overwinteraars. Best. We horen er gelijk bij. We dan ook dat er ’s avonds een band speelt. Na het eten maar eens gaan kijken dan. Gezellig.

Cartagena

Het was een super gezellige avond.

 

 

 

Op zondag morgen gaan we op zoek naar een supermarkt die open is. Dat blijkt een Turkse supermarkt te zijn met super vlees en ver alles wat we nodig hebben voor de BBQ. En spotgoedkoop. Twee tassen vol spullen voor 12 Euro. Bij thuiskomst maken snel een paar sausjes want ze zijn al begonnen. Wel even gezellig zo en je leert gelijk mensen kennen.

De komende dagen maken we de boot schoon en doen de was. Er staat hier bijna naast ons een grote wasmachine met droger, dit is wel handig als je de tijken van de matrassen wilt wassen. De motoren voorzien we van koelvloeistof. alles staat toch een poos stil en hoe minder zout er overal in blijft staan hoe beter. De buitenboord motor wordt met zoetwater gespoeld. Er is ook een dag met veel regen. We rommelen binnen wat en doen ’s middags lekker een dutje. Verder lopen we elke namiddag door de stad. Er is veel te zien en gezellig om even wat anders te doen dan boot. We zetten nu overal de droogkorrels in dat trekt veel vocht uit de lucht. We hebben dit vorig jaar ook gedaan. De tent wordt eraf gehaald en binnen netjes droog opgeborgen.

We drinken nog wat aan boord bij Pieter en Oerte om hun gedag te zeggen. Zij gaan hun reis vervolgen naar de Canarische eilanden en door naar de Cariben. Op zaterdag middag brengt een marineiro ons naar het vliegveld van Alicante. Het is een mooie rit en hij verteld ons veel over de omgeving. Geweldig.

De rest van Cartagena staat in het volgende Blog.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *