Terug naar Mallorca.

Korfoe
Op naar Gouvia op Korfoe.
3 oktober 2016
Boot uit water okt 2016
Even uit het water voor een olie check.
16 oktober 2016

Terug naar Mallorca.

Slecht weer.

Op 9 september steken we om 8.00 uur van wal op Korfoe. Het weer is rustig en droog maar wel dreigend. We zijn blij omdat we terug gaan, want het weer voorspeld nier veel goeds. Er is nu een weer gat waar we gebruik van moeten maken. Zicht op GouviaWe steken zoveel mogelijk door naar de kust van Italie, om eventueel een haven in te kunnen voor als het slechter weer wordt.

 

 

 

Korfoe                                                                                 Korfoe rechts en Albanië is links.

Zicht op Albanie  Na een paar uur varen komen we in een bui terecht waar ineens 35 kn wind in zit.Korfoe en AlbanieDit duurt een min of 5 en is daarna net zo snel weer verdwenen. De luchten en het landschap zijn wel prachtig . Aan de ene kant ligt Korfoe en aan de andere kant Albanië. s ‘Nachts zie ik ook een hele tijd lang vreemde lichtjes die heel snel rond vliegen. Super snelle drones of zo. Heel vreemd. Eerst zijn het er wel 12 en dat worden er steeds minder. Misschien scannen ze hier de zee mee om vluchtelingen op te sporen. Maar dat heb ik zelf verzonnen. Ook zien we 3 Tornado’s. Bizar gewoon, maar gelukkig kunnen wij ze omzeilen, alhoewel zeilen, er is weer eens te kort wind. We zien wel vissers boten die er heel dicht naar toe varen. Niet echt verstandig denken wij.

Onweers gebied en Tornado's Onweers gebied Één van de buien op de radar.

We hebben gezien dat de onderkant van Sicilië veel wind heeft. Tot wel 40 knopen en daar hebben we niet zoveel zin in. Het plan om naar Malta te gaan laten we ook varen. Als we vlak bij de Straat van Messina zijn is het weer daar heel gunstig. Weinig wind en stroming en omdat het nog vroeg is weinig scheepvaart. We trekken de stoute schoenen aan en nemen de gok om door de straat te varen. Ik vindt het stiekem geweldig want het is er mooi en een beetje spannend.  Als we de straat door zijn moeten we tanken dit gaan we doen bij Marina Poseidon in Milazzo. De eerste tanksteiger is niet meer in functie dus moeten we een stukje verderop naar de andere Marina. Dan blijkt dat de schroeven even niet meer in z’n achteruit willen. K…. dat hebben we met de vorige klapschroeven ook gehad. Na wat voorzichtig proberen lukt het gelukkig weer. Ze hebben een tijd lang in de zelfde stand gestaan dus dat kan veel verklaren. Na het tanken aan een mini steigertje gaan we door. Op 12 september veren we langs Palermo. Er is veel regen, onweer en bliksem. De volgende dag is het eindelijk weer mooi weer.

Onderweg een wasje gedaan Even bijtanken

’s Avonds op 13 september om 20.00 uur komen we aan in Marina del Solo op Zuid Sardinie. Het is hier wel heel apart. Het is slecht onderhouden en smerig. Ook aan de wal is het één grote bende. Dit is de hoofdstad Cagliari.

Wat een zootje is het hier. Het is nota bene nog wel de hoofdstad. Het is even lastig aanleggen vanwege een dwarse wind, maar met een beetje hulp van 2 super onhandige Marineiro’s lukt het ons toch. De haven zelf is zeer slecht onderhouden. Er liggen veel boten zonder baas of ze kijken er gewoon niet meer naar om. Het is straat arm hier. Er wonen hier ook mensen op hun boot, waaronder een alleenstaande dame van rond 70. Het schip is de laatste 15 jaar niet van z’n plek geweest. Ze houdt het wel netjes, maar er zit een baard onder van een meter.

Cagliari Marina del Sole  Cagliari Marina del Sole  Cagliari Marina del Sole

Cagliari Marina del Sole

 

Benzine halen doe je hier zo??? Met een winkelwagen naar de benzine pomp langs de snelweg. Jammer als het net heeft geregend.

 

Cagliari Marina del SoleCagliari Marina del SoleZe hebben heel bijzondere oversteek plaatsen hier. Wij hebben er meerdere gezien.

 

 

 

 

Cagliari Marina del Sole Cagliari Marina del Sole Dit hoeft geen uitleg toch?

Cagliari Marina del Sole Cagliari Marina del Sole Lekker Pizza eten. Mmm???!!!

Cagliari Marina del Sole

Je zult het niet geloven maar, hier bivakkeert een zwerver op. Ach de bovenste verdieping is droog.

Wij doen op 14 september nog boodschappen en vertrekken dan zo snel mogelijk. Hier hebben we niets te zoeken en ook al werkt het weer niet mee, we gaan. En dat zullen we weten ook. Er staat en dat is eigenlijk maar goed ook te weinig wind om te zeilen, want we komen in een onweers gebied terecht dat maar niet op lijkt te houden. Drie dagen lang waarvan de nachten het ergste zijn. Het was een aan één schakeling van onweersbuien in het kwadraat. Drie nachten met alleen maar bliksemflitsen en donder klappen. Elke keer probeerden we tussen de buien door te varen. Er was een periode van een paar uur dat we zonder iets te zeggen, hand in hand hebben gestaan en een soort biddend met gekruiste vingers, in de overleving modes hebben gestaan.

 

 

Maar goed we hebben het gered. Voor Mallorca hebben we de zeilen nog gehesen. Dit was na een uurtje weer gedaan. De wind draaide binnen een paar seconden 180 graden. We zijn toen vanwege de vervelende zeegang dichter bij de kust gaan varen. ’s Nachts om 5.00 uur landen we in Port d’ Andratx aan het vertrouwede boeitje. Slapen dat is wat we wilde.

S’Avonds natuurlijk bij Tim’s gegeten helemaal af.

 We hebben uiteindelijk weer veel gezien en veel geleerd. En boven alles een prachtige reis gehad, waar we hebben gezien dat illegaal charteren niet aan de orde is en de markt eigenlijk verzadigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *