Zeilen/ Cruisen rond Ibiza

Het eiland Ibiza ligt ongeveer 200 km van het vaste land ter hoogte van Denia. Het behoort tot de Balearen eilanden groep. De temperatuur in de zomer is rond de 26 graden. Het eiland heeft mooie baaien waar je heerlijk kunt ankeren en weg bent van alle drukte. We kunnen rond het eiland zeilen en zelf beslissen hoe we de dag indelen. Kleine restaurantjes opzoeken voor de liefhebbers, snorkelen en zwemmen, een duik maken of gewoon even niets maar gewoon genieten. Op het eiland zelf zijn vele stranden te vinden, waaronder Cala Llonga en Cala Tarida. Op het eiland zelf valt er genoeg te bezichtigen zoals D’ Alt Vila (Ibiza stad). Dit is de oude stadskern omringd door hoge muren. Het is gebouwd door een Italiaanse architect die het zo goed heeft gedaan dat er nog veel behouden is gebleven. In Las Salinas zijn zoutvlakten die tegenwoordig een natuur reservaat zijn. Santa Eularia des Riu heeft een mooie haven en een goede baai. Het is er gezellig en heeft z'n eigen sfeer. Ook staan er mooie witte windmolens op het eiland en de meeste daarvan staan op de Werelderfgoed lijst.

Bezienswaardigheden op Ibiza.

  • Talamanca Dit is een enorme brede en diepe Cala/Baai. Het ligt pal naast Ibiza stad en dus een goede plek om hiervandaan de stad te bezoeken. Dat is zeker de moeite waard. Rond de grote haven kun je verlekkerd naar de hele grote jachten kijken. De boulevard is groot en loopt zo de stad in. Neen er een dagje de tijd voor. Eten kan hier ook heel goed, maar let goed op de prijzen, want goedkoop is het hier niet.
  • Jondal Dit is de plek om gezien te worden met je boot. Er zijn hier op het strand 3 restaurants waarvan 1 Club en dat is de Blue Marlin. Hier is het zien en gezien worden in het kwadraat. Erg duur, maar ach een Cappuccino kan altijd. Het water is heel blauw maar de stranden bestaan uit kiezeltjes. Met de dinghy naar de kant is niet makkelijk, maar lukt wel als je hem op het strand trekt. Van de Blue Marlin passen de mannen er ook nog op. Bij Xarcu is het goed eten.
  • San Antoni Dit is een enorme baai met heel diep naar binnen een grote haven. Dat geeft altijd veel gezelligheid. De ankergrond is hier goed en er is plek genoeg. San Antoni is erg verdeeld. De ene kant is heel erg vol met Engelse toeristen en de andere kant is divers. Het is wel leuk om doorheen te lopen maar 's avonds is het aan de Engelse kant vol met nogal beschonken jeugd. Daarentegen is het aan de andere een stuk rustiger met voor ons makkelijk en goede aanlegplek voor de dinghy en betaalbare restaurants. Het is maar wat je zoekt.
  • Santa Eulalia Een top spotje vinden wij. Een groot dorp met alles wat je nodig hebt. Eigenlijk is hier niet erg veel hoogbouw ondanks de vele hotels. Er is een mooie brede goed verzorgde boulevard met veel gezelligheid. De ankerplek is prima en dicht bij een aanlegplekje voor de dinghy. Wij komen graag bij Somiart. Goed eten, niet te duur en twee keer per avond een leuk optreden van Javier. Hij hangt dan in de schommel, ringen of een touw.
  • San Vicent Een baai waar heel weinig boten komen. De wind moet hier goed staan, want als hij in de baai waait wil je hier niet graag liggen. Wij hebben vaak geluk. Hier is een leuk strand, maar alles is wel wat outbollig. Er is in 30 jaar weinig veranderd, maar vanaf het water gezien aan de linkerkant zit On The Beach. Dit is een Chil plek om een lekker drankje te doen en heerlijk te eten. Het is beachy ingericht en het personeel is top. Daarom komen we hier graag en willen de gasten hiervan mee laten genieten.
  • Verder zijn er oa de mooie plekken: Porinatx, San Miguel en Tarida en alles wat nog te ontdekken is.