Zeilen/Cruisen rond Mallorca

Mallorca is in de zomer heerlijk vertoeven met een temperatuur rond de 26 graden. Het behoort samen met Ibiza, Menorca en Formentera tot de Balearen eilanden groep. Het heeft een kustlijn van ongeveer 500 km met mooie stranden en baaien. Heerlijk om van baai naar baai te zeilen. Er zijn 80 stranden met goudgeel fijn zand. Het ligt ongeveer 260 km van Valencia op het vaste land. Naast de baaien zijn er ook lange bergketens, diverse duingebieden, meertjes en sinaasappelgaarden. In de stad Palma kun je een enorme grote kathedraal zien staan. Je kunt hem bezichtigen en vanaf hier is er ook een mooi uitzicht over de stad. De stad zelf is ook de moeite waard om doorheen te struinen. Het eiland heeft ook een groot grotten complex in Manacor. Er rijdt een treintje vanaf Palma naar Soller. Vroeger was dit de enige manier Soller te bereiken omdat het zo afgelegen ligt. Er is ook een pittoresk plaatsje Valldemossa waar een likeur proeverij is. Ook het ronde kasteel Bellver erg interessant omdat dit het enige ronde kasteel van Europa is en je hier een schitterend uitzicht hebt.

Bezienswaardigheden op Mallorca

  • Allereerst Santa Ponsa. Dit is de vaste ankerplek van ons. De baai is heel groot en ankeren is hier geen probleen. Er is plek genoeg. Ons favoriete restaurant Sherezade heeft een geweldig uitzicht over de hele baai. Ook hier is het de moeite waard om even een rondje te wandelen.
  • Sant Elm/San Telmo is een klein badplaatsje met mooie stranden en goede restaurants. De baai is groot en je kunt hier aan moorings liggen. De plek om vrij te ankeren is erg klein. Het is de moeite waard om naar de wal te gaan voor een wandeling of een overheerlijke Sangria.
  • Port d'Andratx is een fijne plek. Er zijn veel moorings waar je tegen betaling kunt liggen. Er is een grote haven bij maar die is meest vol en heel erg duur om een nachtje te liggen. Er is hier veel gezelligheid en je kunt hier lange wandelingen maken. Genieten van alle luxe huizen die verscholen staan op de bergen. 's Avonds geven alle lichtjes hier een mooi schouwspel.
  • San Vicente is ook zeker de moeite waard. Een diepe baai met geweldig blauw water. Meestal heel rustig. Op de wal is niet echt heel veel te beleven. Er zijn wat resaurantje, winkeltjes en hotels. Dit is dan ook een prima baai om te BBQen aan boord.
  • Sóller is een stadje met veel oude huizen en er zijn groene heuvels en olijfbomen. De boulevard is land met veel restaurants en winkeltjes. Er rijd hier een treintje naar de oude stad Soller en dar is erg leuk om te doen. De baai is groot maar vaak erg druk. Je moet hier dan ook op tijd zijn anders is het vol.
  • Porto Cristo is een rustig dorp met mooie vergezichten. Hier zijn de grotten van Ham en Drach en een ondergronds meer Lago de Martel.
Dit is even een kleine greep van wat er te zien is op het eiland. Een auto huren is een goede optie. Verder kan er veel worden geankerd. De havens zijn meestal vol en zeker zomers heel erg duur. Meer dan 100 Euro is niets geks. Het eiland bied veel meer dan grote toeristen hotels.