Zeilen rond de Canarische eilanden

Dit is het prachtige gebied waar wij op dit moment varen. De Canarische Eilanden. Ze liggen in de Atlantische Oceaan voor de kust van Afrika. We liggen nu in de haven van San Miguel op Tenerife. Vanaf hier zeilen we naar diverse andere eilanden, zoals La Gomera, La Palma en El Hierro. Elk eiland is een fantastische ontdekking.

Tenerife

Het eiland Tenerife hoort bij het westelijke deel van de eilanden samen met La Gomera, El Hierro en La Palma. Het hoogste punt van Tenerife is de vulkaanberg Teide, deze berg met een hoogte van 3718 meter is duidelijk te zien op de kaart van de Canarische eilanden. Deze berg staat op de kaart van de Canarische eilanden ten oosten in het vulkanische landschap Las Canadas. De Teide kun je vanaf zee prachtig zien. De kusten zijn rotsachtig. Het is de moeite waart om een auto te huren en het eiland te bekijken. Vooral het Noorden is heel groen en onverwacht mooi.

La Gomera

Op La Gomera bevindt zich het Parque Nacional de Garajonay, het enige nationale park van Spanje dat door de Unesco is opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Het is 40 km² groot en in het park groeien zo’n 450 plant- en boomsoorten. Bijzonder aan het park is de mist, die vrijwel constant aanwezig is. Centraal in het park ligt een oeroud laurierbos. Plaatsen die de moeite van een bezoek waard zijn, zijn San Sebastián de La Gomera, Agulo, El Cercado en La Calera. In San Sebastián vindt u enkele mooie gebouwen, Agulo is een idyllisch plaatsje omgeven door bananenplantages, in El Cercado vindt u het echte traditionele leven van La Gomera. La Gomera is bij uitstek een wandeleiland. De top van de Garajonay op 1487 meter hoogte. U kunt tevens zeer mooie tochten maken door de Valle Gran Rey.

El Hierro

El Hierro kent nauwelijks zandstranden en de weinige toeristen die het eiland bezoeken komen voor de mooie natuur, de rust en de stilte. Het is een bergachtig eiland met 500 vulkanen en bezoekers verwonderen zich over het woeste karakter van het landschap. De bergen zijn veelal bedekt met naaldbossen en lenen zich uitstekend voor lange wandelingen. Sommige plekken van het eiland zijn ook slechts te voet bereikbaar.

El Hierro biedt enkele mooie plaatsjes, maar vooral natuurschoon. Een zeer bijzonder landschap vindt u bij El Sabinar, een plateau dat dikwijls geteisterd wordt door harde winden. Op het plateau staan honderden jeneverbessen die door de wind vreemde vormen hebben aangenomen en kenmerkend zijn voor El Hierro. Sabinosa is een pittoresk dorpje bekend van de Pozo de la Salud. In het westen van El Hierro vindt u de Santuario de Nuestra Señora de los Reyes. Aan de andere kant van het eiland ligt Isora, een samensmelting van enkele kleine, idyllische gehuchten. Vanaf Mirador de Isora, 1 km ten zuiden van Isora, heeft u prachtig uitzicht op zee en een aantal km verder biedt Mirador de las Playas schitterend uitzicht op de baai.

La Palma

Het is een prachtig groen eiland met tal van wandelmogelijkheden en weinig toerisme. Het eiland kent plaatsen, zoals Puerto Naos, Tazacorte en Los Cancajos. De landinwaarts gelegen plaatsen Fuencaliente en Llanos de Aridane en in Los Llanos vindt u een aardig aanbod aan winkels en restaurants.Santa Cruz de Palma geldt als één van de mooiste plaatsen van de Canarische eilanden. Centraal in de hoofdstad ligt het Plaza de España, waaraan diverse mooie gebouwen gelegen zijn. De mooiste straat van de plaats is de Calle O’Daly met aan weerszijden historische panden. In de heuvels boven de hoofdstad ligt bedevaartsoord Las Nieves. Behalve het heiligdom zelf is de prachtige ligging van het oord alleen al een bezoek waard. Wat natuurschoon betreft is het nationaal park Caldera de Taburiente een absolute must. Het is een krater met wanden van 2 km hoogte, die ontstaan is na verschillende vulkaanuitbarstingen. Het door Unesco tot biosfeerreservaat uitgeroepen Los Tilos is 5 km² groot en bestaat uit regenwoud met onder andere oeroude laurierbomen.